Pobjeda mladih košarkašica Čelika u gradskom derbiju nad ekipom Jumper

Košarkašice KK Jumper iz Zenice odigrale su danas, 03.12., utakmicu 5.kola u A1 ligi za žene, sezona 2022/2023 i to u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, gradski derbi protiv ekipe KŽK Čelik BH Telekom. U pravom derbiju i pred oko 300 gledalaca, pobjedu su otvarile košarkašice Čelika BH Telekom.

Rezultat: KK Jumper  – KŽK Čelik BH Telekom 48:51  (7:13), (10:13), (16:14), (15:11);

Prvu četvrtinu dobile su košarkašice Čelika sa 7:13, a drugu ponovo Čelik sa 10: 13, te je na poluvremenu 17:26 za „goste“ u ovoj utakmici. Treću i četvrtu četvrinu dobile su košarkašice Jumpera i to sa 16:14 i 15:11. Na kraju treće četvrtine bilo je 33:40 za Čelik, a na kraju utakmice 48:51 za Čelik.

Cijelu utakmicu su imale prednost košarkašice Čelika, ali je finiš utakmice bio za infarkt. Na 18 sekundi do kraja Jumper je uspio da izjednači rezultat na 48:48, trojkom Emire Šehić. U zadnjim sekundama meča pobjedničku trojku za Čelik postigla je trinaestogodišnja Emina Zukić za konačnih 48:51 za Čelik.

Almir Omerčević, službeni predstavnik i bivši trener prve ekipe KK Jumper Zenica, dao nam je svoje viđenje ovog gradskog derbija i dostavio strijelce za svoju ekipu:

– Gradski derbi pripao Čeliku trojkom Emine Zukić u posljednjim sekundama. Od samog početka utakmice naše djevojke su u napadu imale manjak koncentracije pri samoj završnici na koš. Ekipa Čelika je kontrolisala tok utakmice i konstantno bila u vodstvu. Borbenom igrom i velikim trudom u drugom poluvremenu u više navrata stižemo rezultat i 20 sekundi prije kraja trojkom naše Emire Šehić dolazimo do neriješenog rezultata. Nažalost, u zadnjim sekundama primamo trojku za poraz od tri razlike.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim navijačima koji su došli u velikom broju i korektno navijali za svoje klubove. Našim djevojkama želimo sreću u nastavku, a ekipi Čelika čestitke na pobjedi.-, rekao nam je Almir Omerčević.

Strijelci za KK Jumper bile su: Amina Smaka 20, Sajra Muminović 12, Emira Šehić 6, Hana Đuherić 4, Hena Krehić 3 i Ines Podojak 3 poena.

Ekipu KK Jumper ove godine vodi trener Eldar Durmić, a njegov pomoćnik je Vedran Kulalić.

Ekipu KŽK Čelik BH Telekom, kroz A1 ligu, vodi Aldijana Iriškić i pomoćnica Maja Lokmić.

Izvor: zenicablog.com