KŽK Čelik organizator festivala košarke u znak sjećanja na Amnu Fazlić

Ženski košarkaški klub Čelik iz Zenice jedan je od najvećih klubova u našoj zemlji i klub u čijim redovima su ponikle mnoge bivše, ali i sadašnje reprezentativke BiH. Ovaj klub posljednjih godina maksimalno se posvetio razvijanju igračica, tako da u svakoj selekciji BiH imaju zastupljene svoje igračice.

Za ovaj klub igrala je i rahmetli Amna Fazlić, mlada košarkašica koja je prije 12 godina tragično nastradala. Nakon njene smrti svake godine, klub tradicionalno organizuje turnir u njeno ime, a posljednje dvije godine to nije bilo moguće zbog pandemije koronavirusa. Treba spomenuti da je broj devet, koji je nosila Amna Fazlić povukla i taj broj je ostao pod njenim imenom i niko ga nakon toga više nije nosio.

Nakon dvije godine pauze, KŽK Čelik je ponovo organizovao turnir u čast ove košarkašice, a ovaj put zbog ljetne pauze odlučili su se da to bude festival košarke za predpionirke, pionirke i kadetkinje. Ovaj festival će se održati 17 i 18. avgusta u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici, a na turniru će sudjelovati šest ekipa.

Izvor: sportsport.ba